Porcelánová manufaktura Rudolf Kämpf uvádí nový designový servis na čaj a kávu SOLO

Tento týden odhalíme na Designbloku novou minimalistickou sadu na čaj a kávu SOLO od designérů Antonína Tomáška a Davida Síly pro tradiční porcelánovou manufakturu Rudolf Kämpf. Tato kolekce vznikla ve spolupráci s platformou pro tradiční řemesla Netoliko. Budeme nesmírně rádi, když budete u toho! 

Nápojový set SOLO se skládá z množství malých a velkých komponentů, ze kterých je možné nakombinovat unikátní variace pro přípravu čaje či kávy. Odtud se odvíjí také název, který je zkratkou slov „Small and Large Object“ a zároveň vystihuje individualitu každého z dílků. 

Mixovat můžete filtr na kávu s konvičkami ve dvou velikostech, víčky, čajovým sítkem, dvojicí french pressů a šálek. Od čistě bílé, minimalistické sady až po pestrobarevnou sérii, od jednoho kusu až po kompletní sestavu. Minimalistické zpracování klade důraz na detaily a nabízí nadčasové užívání pro různé příležitosti

Zároveň kolekce SOLO startuje ambiciózní výrobní směr porcelánové manufaktury Rudolf Kämpf. Je symbolem nové cesty a příslibem otevřenosti ke spolupráci s designéry na různorodých projektech menšího i většího rozsahu.

Kolekce SOLO

INSTALACE NA DESIGNBLOKU

Prezentace porcelánové manufaktury Rudolf Kämpf nese název “Každé řemeslo má své tajemství.” Kromě ověřené receptury na kvalitní porcelán je potřeba až dvacet párů zkušených rukou, které výrobku předají kus ze sebe a svých znalostí. Každodenní úkony pracovníkům ulehčuje řada pomůcek jako je kulmík, s nímž nalévačka očišťuje kapky porcelánu po vylití hmoty do formy, díky špalíkům se s formami lépe manipuluje a stojánky se žáruvzdornou tyčkou zase paliči usnadňují výpal drobných dílků. 

Poctivému kusu porcelánu totiž musí věnovat maximální péči každý z řemeslníků v manufaktuře Rudolf Kämpf. Předměty nezbytné pro ruční práci představíme také v naší instalaci na Designbloku

DESIGNÉŘI 

Za kolekcí porcelánové sady na kávu a čaj SOLO stojí zkušený designér a vedoucí ateliéru Design keramiky Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Antonín Tomášek. Do projektu přizval svého studenta Davida Sílu, který je autorem french pressu. 

Cílem designérů bylo vytvořit kolekci, která bude poctou tradiční ruční práci s porcelánem a řemeslným dovednostem zkušených pracovníků manufaktury Rudolf Kämpf a zároveň uspokojí potřeby současného stolování. Vznikla proto nadčasová, multifunkční a elegantní sada vhodná pro každodenní použití i slavnostní příležitosti. 

Rudolf Kämpf - Kolekce SOLO

PORCELÁNOVÁ MANUFAKTURA RUDOLF KÄMPF

Od prosince roku 1911 nese porcelánová manufaktura v západočeských Loučkách jméno Rudolf Kämpf. Dodnes si zakládá na tradiční výrobě tvrdého porcelánu, který vyniká pevností, vysokou řemeslnou kvalitou a odolností. Je jednou z posledních továren v České Republice, kde se porcelán dosud vyrábí ručně a díky tomu často vyvíjí limitované série nebo unikátní exempláře. Exkluzivní porcelánové soupravy, vázy a další doplňky nabízí pod značkou Rudolf Kämpf, na současný design se zaměřuje série Leander fresh.

NETOLIKO

Platforma pro kvalitní české řemeslo, design a umění. Inspirováno dokonalostí prostého života a lokálními tradicemi. Pečlivě vybíráme autory, kteří dodnes pracují s tradičními postupy nebo materiály a podporujeme je v jejich tvorbě. Hluboce respektujeme po staletí rozvíjené principy, znalosti a dovednosti zpracování. Zasazujeme se o jejich zachování a přiblížení současnému životnímu stylu. 

RUDOLF KÄMPF NA DESIGNBLOKU

Přijměte naše srdečné pozvání na Den profesionálů 6. října, kdy vám budou na stánku B.112 Rudolf Kämpf od 13:00 do 17:00 hodin k dispozici ředitel porcelánové manufaktury Rudolf Kämpf Adam Richtr spolu s designéry Antonínem Tomáškem a Davidem Sílou. 

Těšíme se, že navštívíte náš stánek B.112 na téma „Každé řemeslo má své tajemství“ v Superstudiu mezi 7. a 11. říjnem nebo přednášku o významu ruční práce ve 21. století „SOLO / Každé řemeslo má své tajemství“, která proběhne na Hospodářské noviny Stage v Superstudiu 11. října od 11:00 hodin. Přednášet budou designéři Antonín Tomášek a David Síla spolu s ředitelem porcelánové manufaktury Rudolf Kämpf Adamem Richtrem.

zanechat komentář

Zanechat komentář

Bezpečnostní kód

Registrovat

Nový účet

Máte již účet?
Místo toho se přihlaste Nebo Obnovit heslo