Porcelánka Rudolf Kämpf zazářila na Designbloku

Dvaadvacátý Designblok vyhlásil nominace na Ceny Designbloku. Nejlepší produkty, koncepty a instalace volila tradičně porota složená z novinářů oborových médií a kurátorů Designbloku. Volba probíhala prostřednictvím online hlasování v jedenácti kategoriích a šanci na úspěch tak mají firmy, designéři, studia i školy. Zvolen bude také absolutní vítěz Designbloku napříč kategoriemi. V nominacích je zastoupen široký výběr produktů od nábytku, váz, svítidel až po šperky a experimentální projekty. Vítězové budou vyhlášeni v sobotu 10. října 2020.

Rudolf Kämpf Designblok

Foto: Kristýna Šaarová

Tradiční manufaktura Rudolf Kämpf zaujala odbornou porotu Designblok 2020 hned dvakrát. Minimalistická sada na čaj a kávu SOLO získala dvě nominace a jedno prvenství.

Nejlepší novinka výrobce - nominace a vítěz této kategorie
Nejlepší instalace výrobce - nominace.

Porcelánka Rudolf Kämpf uvedla na výstavě Designblok svůj nový nápojový set SOL, který navrhli designeři Antonín Tomášek a David Síla. Minimalistická sada byla ručně vyrobena tradičními metodami z kvalitního karlovarského porcelánu. Filozofie designového servisu vychází z kombinace malých a velkých komponentů (Small and Large Object), které je možné mezi sebou kombinovat podle individuálních preferencí. Nadčasový dekor a tvary konviček, víček, čajových sítek a french pressů dokonale fungují jako samostatné kusy i kompletní sestava. Nápojový set SOLO je hrdou výzvou budoucnosti světa porcelánu.

Rudolf Kämf

Prezentace porcelánky Rudolf Kämpf z Louček u Karlových Varů se na Designbloku nese v duchu hesla „Každé řemeslo má své tajemství“. V rámci stejnojmenné instalace poukazuje ředitel porcelánové manufaktury Adam Richtr spolu s designery Antonínem Tomáškem a Davidem Sílou na význam ruční práce v 21. století a možnost propojení klasických výrobních postupů s moderním životním stylem. Vyjadřují svůj respekt k rukodělné tradici, řemeslu a stovkám let předávaným znalostem a dovednostem, kterým prostřednictvím multifunkčního nápojového setu SOLO vzdali hold.

zanechat komentář

Zanechat komentář

Bezpečnostní kód

Registrovat

Nový účet

Máte již účet?
Místo toho se přihlaste Nebo Obnovit heslo