Den Země

Dne 22.4. se koná tzv. Den Země - den, který vznikl jako podpora a rozšířená propagace ochrany životního prostředí.

Některé z Vás jistě zajímá, jak takové ekologii přispíváme my, jakožto objekt, ve kterém probíhají četné výrobní procesy.

V první řadě se snažíme o recyklaci veškerých našich materiálů a to v co největším možném množství - jako příklady lze uvést recyklaci porcelánových střepů, hmoty, či dokonce tisků.

Významnou zmínkou k tomuto tématu je systém kanalizací, který pod naším objektem vede. Zde máme připravené mohutné, podzemní nádoby, do kterých volně zavádíme dešťovou vodu. Tuto vodu dále využíváme k vlastnímu použití, avšak jen v několika postupech, se z hygienických důvodů využíváímo ve výrobě.

Vše samozřejmě začíná u hmoty - hmota k tvorbě našeho porcelánu je základ a v našem případě znovu použitelná, recyklovatelná. Ve většině případů tento šetrný postup upřednostňujeme, je-li to z hlediska kvality možné. Pokud se tedy nepodaří zpracování, tvarování či manipulace s prvotní hmotou, lze ji znovu namočit do ´´lázně´´ a po tomto procesu dále použít, jako kdyby byla nová.

Po vzniku samotného, čistého výrobku, jsou na řadě tisky. Ty v rámci podniku recyklujeme zajímavým způsobem - jedná-li se o tisk obsahující prvky pravého zlata a tisk na produkt se nepovede, jednotlivé zlaté části se pečlivě odstraní a dále využijí na tisky další. Proces je to poměrně složitý, vzhledem k tomu, že zlaté části tisků, nemají před výpalem zlatou, nýbrž okrovou barvu.

Jednou z posledních zmínek recyklačních procesů, který provozujeme u nás v Rudolf Kämpf, je recyklace samotných koncových, porcelánových střepů. V případě rozbití porcelánového výrobku při manipulaci, či v případě, že je daný kousek nekvalitní, se střepy melou na prášek. Tento prášek se poté vyváží a dále používá jako přísada do stavebních materiálů - to už je ale jiný obor :-)

rudolf-kampf-recyklace

add a comment

Zanechat komentář

Bezpečnostní kód

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password