Jak porcelánem rozzářit Váš stůl

Porcelán pro zvláštní chvíle

Patříte do skupiny lidí, která si mimořádně váží návštěv a chce jim vždy poskytnout maximální komfort a péči? Rádi chystáte oslavy, setkání a slavíte svátky? Je pro vás příjemné, když můžete překvapit něčím promyšleným, rafinovaným? Pokud alespoň na jednu z těchto otázek odpovíte sami sobě kladně, pak určitě čtěte dále, dozvíte se jaký vliv může mít kvalitně a efektně prostřený stůl dobře zvoleným porcelánovým nádobím.

Zvolit jednoduchost?

V dnešní uspěchané době mnoho postupů vede ke zjednodušování a ulehčování. Již se ale nějaký čas objevují příklady situací, ze kterých je jasné, že né vždy je takovéto řešení vhodné. Rozšiřují se obchody se zbožím prodávaném bez obalu, což určitě není úplně pohodlné, ale vzhledem k životnímu prostředí je to určitě přístup správný. Pro suroviny na vaření si jezdíme přímo k výrobcům, necháváme si posílat sezónní ovoce a zeleninu, účastníme se farmářských trhů apod. Toto počínání má další rozměr zvyšující se kvality života. 

Pokud jdeme do společnosti, řešíme svůj outfit dle příležitosti, stejně tak bychom měli být schopni přizpůsobit naši domácnost na důležité chvíle s rodinou, přáteli, obchodními partnery. K tomu může posloužit vhodně a zajímavě prostřený stůl, potažmo nádobí na němž servírujeme náš oblíbený recept nebo menu, které jsme vytvořili a promysleli právě pro tuto chvíli. Byla by škoda zmařit svou snahu opotřebovaným nic neříkajícím, nebo dokonce vše říkajícím talířem. Nechutnalo by lépe z dobře vybraného současného porcelánu ať už klasického nebo moderního vzhledu?

Místo původu porcelánu

Je obrovskou výhodou, že v okolí Karlových Varů jsou naleziště nejkvalitnějších surovin pro výrobu porcelánu, která dala vzniknout mnoha porcelánkám, které vždy patřily mezi velice dobře hodnocené výrobce s rozumným poměrem ceny a kvality. Není tudíž nutné nakupovat dovážený porcelán, lze se spolehnout na výrobce, které znali, již naši předkové a které využívají znalostí nabitých po generacích. Mnoho společností bylo nuceno v tomto nelehkém oboru ukončit svou činnost, přežilo jen pár společností, které obstály a snaží se i nadále svými výrobky zaujmout stále náročnější spotřebitele. Mezi takovéto společnosti patří i manufaktura Rudolf Kämpf, která se nachází v samém srdci Karlovarského kraje v Loučkách u Nového Sedla. Někteří tuto porcelánku mohou znát pod názvem Leander, jenž byl používán do roku 2007, tedy do doby, než se porcelánka vrátila k původnímu názvu z počátku své existence na začátku 20. století. V případě volby karlovarského porcelánu dáváte do jisté míry najevo hrdost na výrobky, které vznikly v rukou lidí z Čech.    

Zvolit jednu sadu porcelánu nebo dvě?

Každodenně používaný porcelán by měl odolat hrubšímu zacházení, častému používání, měl by být praktický a hlavně zdravotně nezávadný. Od porcelánu pro zvláštní chvíle lze očekávat ještě něco navíc, tedy aby dával najevo náš vkus, aby hýčkal ty, jež jsme se rozhodli pohostit, pozvat do našeho nejintimnějšího prostředí k nám domů. Aby dokonce možná i byl tématem k hovoru.  Pro takovéto příležitosti lze vybírat z našich kolekcí pod značkou Rudolf Kämpf, ale i pod značkou Leander. Například kolekce pod názvem Svatební Sonáta v sobě nese prvorepublikovou eleganci, nadčasovou jemnost, ale zároveň propracovanost do nejmenšího detailu. Je skvělou kolekcí pro kompletně prostřenou svatební tabuli, ale i pro štědrovečerní, nebo svatomartinskou tabuli. 

Skvělé by mohlo být, pokud by porcelán nesl kousek z nás. Toto není jednoduché zadání, přizpůsobit tvar porcelánu je velice nákladné, s dekorem je to o trochu jednodušší, ale ani tak to není procházka růžovým sadem. Nejčastěji požadovanou úpravou je uvedení kompletního monogramu nebo počátečního písmene příjmení. Na téměř všechny kolekce lze toto aplikovat ruční malbou, i tuto službu porcelánka Rudolf Kämpf nabízí. Nabízí však i kolekce, které jsou přímo uzpůsobeny pro aplikaci monogramu, který je realizován formou tisku a náklady na jeho doplnění jsou nižší než při realizaci ruční malbou. Takovou kolekcí je třeba kolekce Andělská Křídla.

Existuje i kompromis

Dvě kolekce porcelánky Rudolf Kämpf v sobě snoubí jak funkci každodenního nádobí tak zajímavého nádobí pro pohoštění. Jedná se o kolekci HyggeLine a o kolekci RoseLine. Tyto jsou uzpůsobeny pro aplikaci monogramu. Jsou provedeny v barvách bez obsahu kovů, tedy mohou být používány v mikrovlnné troubě. Barvy jsou vypáleny na teplotu přes 800°C tedy dlouhodobě odolávají i používání v myčce. Mohou být vhodnou kolekcí pro každodenní používání, kdy krásně připomínají rodinnou sounáležitost, ale mohou být i příjemným zpestřením pro překvapivou návštěvu. Dekor HyggeLine je v 5 barevných odstínech, je možné každému členovi rodiny přizpůsobit jeho vlastní nádobí s jeho kompletními iniciály.

Detailní přehled kolekcí a sortimentu, kterým je možné ozdobit Váš stůl najdete na webových stránkách porcelánky Rudolf Kämpf a s výběrem porcelánu Vám rádi poradí pracovníci, v jejichž žilách koluje porcelánová krev.

zanechat komentář

Zanechat komentář

Bezpečnostní kód

Registrovat

Nový účet

Máte již účet?
Místo toho se přihlaste Nebo Obnovit heslo